ACT®-meting

Inzicht in jouw onbewuste processen

Online Talent-meting in slechts 12 min

Met de ACT®-meting krijg je inzicht in jouw bewuste en onbewuste gedrag. ACT is hiermee een analyse van jouw persoonlijkheid. De afkorting ACT staat voor Analytical Competence Tool.

Wat is de ACT®-meting?

Inzicht in jouw onbewuste processen

De ACT®-meting is een online psycho-analytisch meetinstrument. Met de ACT®-meting krijg je inzicht in iemands bewuste en onbewuste gedrag. ACT is hiermee een analyse van iemands persoonlijkheid. De afkorting ACT staat voor Analytical Competence Tool.

ACT® is een slimme, innovatieve methodiek die op heldere, gedetailleerde wijze in slechts 12 tot 15 minuten een antwoord geeft op vele vragen. Zoals;

  • Welke kwaliteiten bezit ik van nature en welke niet?
  • Benut ik al mijn kwaliteiten in mijn huidige functie?
  • Op welke manier neem ik beslissingen?
  • Hoe reageer ik onder druk?
  • Wat maakt dat ik zo reageer?

Hoe ziet de opbouw van de ACT®-meting eruit?

De ACT®-meting bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel kiest de deelnemer beelden. Deze worden gekozen op basis van gevoel of beleving. De beelden zijn uitgebreid getest. De beleving van de beelden is voor iedereen anders. Dit komt door persoonlijke associaties van de deelnemer. Door het gebruik van beelden gaat de meting voorbij aan wat iemand op cognitief niveau over zichzelf denkt In het tweede gedeelte kiest de deelnemer competenties. Vervolgens wordt online automatisch vergeleken in welke mate deze competenties in lijn zijn met de eerder gekozen beelden.

Hoe werkt het?

De ACT®-meting is volledig online uit te voeren. De uitnodiging om de meting te doen wordt per e-mail verstuurd. De deelnemer voert vervolgens de meting online uit in 12-15 minuten. Nadat de deelnemer de meting heeft afgerond, wordt er automatisch een rapportage gegenereerd. Vervolgens kan de afspraak gepland worden voor het 1 tot 1 ½ uur durende ACT-terugkoppelgesprek. De rapportage wordt gebruikt als basis van dit terugkoppelgesprek. In de rapportage staan de talenten en ontwikkelmogelijkheden van de deelnemer. Ook iemands valkuilen en competenties die mogelijk energie kosten, zijn in het rapport terug te vinden. Het rapport zal meegegeven worden aan de deelnemer. De deelnemer staat centraal. De meting is geen test, slechts een meting. De meting is geen absolute waarheid. Er is geen goed of fout. Het is een middel om een echt persoonlijk gesprek te hebben met de deelnemer.

ACT®-meting, de Individuele meting

Be as much you as you can be.

Team meting

Een verzameling individuen of een Team? Simular but not the same.

ACT® Burn-Out Personal Profile

Ongeremd enthousiasme.

ACT® Young meting

Waar krijg ik energie van en hoe mag ik leren?