Reflact®-meting, de Individuele meting

Be as much you as you can be.

Wat is de Reflact®-meting? Vroegere ACT®-meting

De Reflact®-meting is een online meetinstrument. Met de Reflact®-meting krijg je binnen twaalf tot vijftien minuten inzicht in iemands bewuste en onbewuste gedrag. Reflact is hiermee een analyse van iemands persoonlijkheid. De afkorting Reflact staat voor Reflective Analytical Competence Tool.

Hoe ziet de opbouw van de Reflact®-meting eruit?

De Reflact®-meting bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel kiest de deelnemer beelden. Deze worden gekozen op basis van gevoel of beleving. De beelden zijn uitgebreid getest. De beleving van de beelden is voor iedereen anders. Dit komt door persoonlijke associaties van de deelnemer.  Door het gebruik van beelden gaat de meting voorbij aan wat iemand op cognitief niveau over zichzelf denkt

In het tweede gedeelte kiest de deelnemer passende competenties. Vervolgens wordt online automatisch vergeleken in welke mate deze competenties in lijn zijn met de eerder gekozen beelden.

Hoe werkt het?

De reflact®-meting is volledig online uit te voeren. OUTWISE verstuurt een uitnodiging per e-mail. De deelnemer voert vervolgens de meting in een online omgeving uit. Nadat de deelnemer de meting heeft afgerond, volgt er automatisch een heldere rapportage.

Deze rapportage wordt gebruikt als basis van het Reflact®-gesprek met de deelnemer. In de rapportage staan de talenten en ontwikkel-mogelijkheden van de deelnemer. Door het gebruik van de beelden zijn dit vaak ontwikkel-mogelijkheden waarvan de deelnemer zich nog niet bewust was. 

Ook iemands valkuilen en competenties die mogelijk energie kosten, zijn in het rapport terug te vinden. Het rapport wordt aan het einde van het gesprek meegegeven aan de deelnemer. Deze is zelfstandig leesbaar. De deelnemer staat centraal. De meting is geen test, slechts een meting. De meting is geen absolute waarheid. Er is geen goed of fout. Het is een middel om een echt persoonlijk gesprek te hebben met de deelnemer.

Andere metingen