Engaged Authentic Leadership

LEADING INSIDE-OUTWISE
ENGAGED AUTHENTIC LEADERSHIP

" Vele verschillende Leiderschapsstijlen hebben zich in de afgelopen jaren aangediend. Taak-gericht, mens-gericht, directief, autoritair, participatief, democratisch, laissez-faire, charismatisch, emotioneel, cognitief, transsitioneel, situationeel en inspirerend leiderschap...

Wie zijn de Leiders van Nu? Wat doen die nu anders dan vroeger? Wat werkt wel of wat juist niet? Zorgt een crisis voor lijden of leiding geven? Hoe komt het toch dat de ervaren Leider van Nu niet meer hetzelfde kan blijven doen als waar hij of zij al jaren succesvol mee is geweest? De Raad van Bestuur, de managers en de medewerkers verwachten nu andere kwaliteiten van een Leider. En dan is er ook nog het fenomeen; Leading by example, 80% van uw gedrag wordt zonder tussenkomst van de kritische ratio overgenomen door uw mensen. Welk gedrag wilt u dan terug zien? Leiding geven als alles goed gaat is geen kunst, toch? Juist als alles echt tegen lijkt te zitten dan dient u als Leider het verschil te kunnen maken. En hoe kunt u dan in deze wereld van leiderschap ook nog uzelf blijven?”

Waarom Engaged Authentic Leadership?

Wilt u als leidinggevende weten op welke manier u met uw eigen gedragingen en overtuigingen reacties oproept bij uw medewerkers? Wilt u van managen naar leiden? Wilt u ervaren wat u nodig heeft om een engaged en authentic leider te worden en leren hoe u op een integere manier gedrag kunt sturen? Wat zijn de mentale strategieën van engaged authentic leaders en hoe kunt u deze voor u laten werken? Merkt u dat hoe hoger u in de organisatie komt het des te moeilijker wordt het juiste klankbord te vinden? Zou u kunnen en willen leren van andere ervaren leiders uit verschillende branches en van verschillende bedrijven? Wat werkt goed bij hen en waar willen zij zich graag in verbeteren? Wilt u zich betrokken voelen en uzelf zijn in een veilige omgeving om van en met elkaar lerend uw leiderschap te verbeteren? Leren van zowel de cases die goed zijn gegaan als de cases waar u eigenlijk liever niet over zou willen praten? Bent u toe aan een ‘out of the box’ Leadership-programma dat nieuwe inzichten geeft in uw huidige Leiderschap met een verrassende nieuwe invalshoek over betrokken en authentiek sturen, motiveren en het uitdragen van uw leiderschap?
 

Wat leert u in de training Engaged Authentic Leadership?

In deze training ontdekt u welke dimensies bewust en onbewust een rol spelen in uw leiderschap en wat u daarmee kunt doen om de gewenste doelen te bereiken. Verder leert u hoe uw leiderschapsgedrag wordt opgebouwd en wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw mensen altijd aan de oorzaakkant staan i.p.v. excuses misbruiken. U leert dat leader zijn meer is dan leader heten, meer dan uw functieomschrijving. U leert dat betrokken zijn en toch uzelf zijn elkaar kunnen versterken. U leert hoe engaged en authentic leiden het verschil maakt. U gaat ervaren wat uw hulpbronnen en hindernissen zijn in het bereiken van uw doelen en welke overtuigingen passen bij authentieke leiders. U leert emoties en reacties van anderen te doorzien en te beïnvloeden. U leert leiden door de verwachtingen te begeleiden. Hiermee heeft u de sleutel tot uw eigen succes in handen. U sluit deze training af met uw unieke Leadership Action Plan dat gegarandeerd leidt tot de volgende stap in uw succes.

Hoe pakken wij de training Engaged Authentic Leadership aan?

In de eerste twee dagen nemen de trainers u mee op het gebied van Leadership. Na ± 4 maanden volgt Dag 3 en weer ± 4 maanden daarna Dag 4.
Voor de start van het programma wordt een persoonlijk intakegesprek gehouden en stuurt u uw ingevulde Leadership-Inventory-vragenlijst retour. Vervolgens gaan we 4 dagen met elkaar het Leadership-diepe in.

Dag 1 Mindset voor Engaged Authentic Leaders:

Deze eerste dag bouwen we uit wie u bent en wie u bent als leidinggevende. Welke overtuigingen en motivatoren heeft u en wilt u hebben? Welke voorkeursdenkstijlen gebruikt u (on)bewust en welke nog niet? En natuurlijk wat de impact daarvan is op uw Leadership-Behavior? Wat betekent engaged voor u? En wat betekent authentic voor u? Leading zelf, anderen en dan pas uw organisatie. We kijken naar uw succesvolle en minder succesvolle business-cases binnen uw organisatie. Wat kunt u daar allen van leren? Wat ging goed en wat kan er anders gedaan worden waardoor u nog beter resultaten gaat behalen?

Dag 2 Engaged Authentic Leadership:

Deze dag maken we de vertaalslag naar uw Leadership binnen uw organisatie. Welke processen horen bij uw LEAD-system? We kijken naar uw toekomst als Engaged Authentic Leader. Leading uzelf, anderen en uw organisatie. Wat doet u dan nog wel en wat niet meer, wat gaat u anders doen om uw resultaten te gaan bereiken? Hoe kunt u Engaged en Authentic zijn en blijven juist op de momenten dat het niet gaat zoals u graag zou willen? U gaat huiswaarts met uw Leadership Action Plan dat highly monitored wordt door u, uw Lead-buddy en de trainers.

Dag 3 en 4 Engaged Authentic Leadership:

Na respectievelijk ± 4 maanden en wederom ± 4 maanden daarna komt de groep weer bij elkaar. We bouwen verder aan uw Engaged Authentic Leadership. Ervaringen en ieders lering van het werken met uw Leadership Action Plan worden gedeeld. We behandelen uw Leadership-Case, bespreken wat er goed ging en waar u nog winst kunt boeken. U krijgt feedback van alle deelnemers en de trainers. En u maakt een nieuw Leadership Action Plan voor de komende maanden.

Vanuit liefde en passie voor mensen helpen we u, met respect voor ieder individu, de volgende stap in uw ‘Engaged Authentic Leadership’- ontwikkeling te maken.

Data:

Deze zijn nog nader te bepalen.

Locatie

Deze training wordt gegeven op onze inspirerende trainingslocatie (en kantoor) in Den Haag, Burgemeester van Karnebeeklaan 15.

Investering

€ 3000,- excl. BTW. Dit is inclusief lunches, trainingsmateriaal en hand-out, persoonlijk intakegesprek  en de Leadership-Inventory-vragenlijst.

Wat als u de training Engaged Authentic Leadership heeft gevolgd?

  1. U weet wie u bent als leider voor uzelf, anderen en uw organisatie.
  2. U heeft een duidelijke focus op uw persoonlijke en zakelijke missie.
  3. U krijgt beter zicht op de gedragscompetenties van uw mensen en hun persoonlijke waarden zodat u gerichter kunt sturen.
  4. Uw mensen krijgen nog meer vertrouwen in u als leider en zullen met meer plezier voor u werken.
  5. U bent in staat uw medewerkers van binnenuit te motiveren waardoor u meer ruimte creëert voor reflectie-momenten.
  6. U weet op een inspirerende manier het maximale uit het eigen invloedbereik van u en uw mensen te halen.
  7. U geniet nog meer van aan het stuur staan van uw eigen leven EN uw bedrijfsresultaten.
  8. U staat midden in een groep Leiders die u helpen om het beste uit uzelf te halen.
  9. U weet het geheim achter: “A good leader believes in the greatness of his players and coaches it out of them.....”

U doet daadwerkelijk aan LEADING INSIDE-OUT