Team Development

"Aan tafel, comfortabel in het conferentieoord, zijn we het al snel met elkaar eens. Inderdaad, het gaat niet om het individuele belang of dat van de afdeling, maar om het resultaat van het hele bedrijf.
En jazeker, we beschikken allemaal over de kwaliteiten die de organisatie nodig heeft, hebben de gezamenlijke focus en beloven beterschap voor de komende tijd.
Bespreking over, we gaan naar huis want het weekend begint.
En maandag gaan we gewoon weer verder, op de oude voet..."

Waarom een Team Development Training?

OUTWISE organiseert Team Development Trainingen waarin de theorie onverbiddelijk in de praktijk wordt gebracht. OUTWISE creëert situaties waarin mensen worden aangesproken op hun natuurlijke gedrag. Vaak spannend en soms fysiek vermoeiend zodat al gauw duidelijk wordt wat het team wel en niet in huis heeft. Onmisbaar voor:

 • ieder team dat improductieve patronen heeft
 • afdelingen met onderling stroef verlopende communicatie
 • teams die toe zijn aan een impuls of juist de goede sfeer en prestaties willen bestendigen
 • een managementteam dat vernieuwd is of in een veranderende markt sterk en éénsgezind moet performen
 • teams die door stressperiodes gaan of zich daarop willen voorbereiden
 • teams die een missie willen formuleren en uitdragen

OUTWISE neemt u mee in een uniek programma.

Wat ervaart het Team?

Het team ‘doorleeft’ de individuele posities binnen de groep door middel van een team-assessment.
De gekozen outdooractiviteiten vormen het middel bij uitstek om de gedragsstrategieën die de teamleden gewend zijn te hanteren, waar nodig, te doorbreken. 
Zijn ze opgelegd of komen ze vanuit henzelf? Helpen ze of staan ze eerder in de weg?
Daar waar de groepsdynamica en de teamrollen van Belbin ophouden, wordt in deze training gestart met het laten ervaren van individuele competenties binnen de teamcompetenties.
De teamleden worden blootgesteld aan het geven en ontvangen van feedback en leren excuses te elimineren door vanuit hun eigen invloedsbereik te denken en te handelen.
De begeleiding is confronterend, respectvol en spiegelend.

Hoe werkt een Team Development Training van OUTWISE?

De Team Development Training is volgens de filosofie van OUTWISE de manier om de gewenste situatie met uw team te garanderen. De specialist op het gebied van Team Development binnen OUTWISE, heeft jarenlange ervaring met het vormen van teams in stress-situaties. "Bij iedere evaluatie bleek de onderlinge teamcohesie de succesfactor te zijn, van het wel of niet slagen van operaties".
OUTWISE dringt door tot de kern. Door de Indoor-training te combineren met Outdoor-oefeningen wordt de groep in allerlei situaties gebracht waar gehandeld zal moeten worden, er wordt geobserveerd en er wordt directe feedback gegeven over wat er is waargenomen. Het terugvertalen van wat er in die Microwereld gebeurd is naar de dagelijkse werksituatie maakt dit soort feedback, en deze trainingsmethode, zo ontzettend waardevol. De Outdoor-oefening is slechts het middel, het gaat om de Transfer-of-Training, wat heb je hier nu aan in die dagelijkse praktijk?  

Wat is het resultaat?

Als een Team deze Team Development Training heeft gevolgd, is er nogal wat veranderd in die dagelijkse omgang:

 • Meer begrip en respect tussen de teamleden onderling zodat vertrouwen ontstaat en daarmee de voedingsbodem voor groei, ontwikkeling en verandering.
 • De juiste teamcohesie, het wij-gevoel, waardoor het team opgewassen is tegen de turbulentie van de omgeving.
 • Inzicht in de individuele en groepscompetenties en de daaruit voortvloeiende learning-gap om zodoende de gewenste doelstellingen te bereiken.
 • Een team dat opvalt doordat de teamleden hun eigen verantwoordelijkheden nemen en zich niet verschuilen achter excuses. 
 • Teamleden die elkaar aanspreken op hun verantwoordelijkheden en ook open staan voor het ontvangen van feedback.
 • Het gevolg is een volwassen en professionele attitude.
 • De gewenste gezamenlijke focus waardoor de teamresultaten en dus bedrijfsresultaten stijgen.
 • Medewerkers die van binnenuit gemotiveerd zijn, veel (werk)plezier hebben en succesvol zijn.

Ofwel: "Total Team Improvement"