Eelco Wisman

Certified Master Trainer of NLP, HBMdocent & Managing Partner myHBMcenter

"Als je iets echt wilt bereiken, dan kun je dat ook." 

aldus de eerste ABNLP Master Trainer of NLP in Nederland, Eelco Wisman.

Eelco is geboren in Breda op 11 maart 1962. Hij was als kind al een fanatiek sporter. Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding heeft hij tien jaar gewerkt bij Defensie. Als Sportinstructeur bij het Korps Commando Troepen, werkend met mensen en hun grenzen, was Eelco mede verantwoordelijk voor de fysieke en mentale belasting van de Commando-in-opleiding.

'Wat ik daar geleerd heb en ik dagelijks nog gebruik: je mentale programmering is belangrijker dan je fysieke gesteldheid. Een mens kan veel meer dan hij zelf voor mogelijk houdt. Altijd!
Met alle beperkingen die je hebt toch blijven denken in mogelijkheden. Het succes van teamprestaties hangt af van de cohesie in de groep.'


Deze ervaringen en inzichten, samen met zijn drive om het beste uit mensen te halen, zorgden in 1997 voor de overstap naar het bedrijfsleven. Gestart als trainer voor een bekend Training & Adviesbureau laat hij sindsdien een positieve en blijvende indruk achter bij zijn publiek. In 2000 heeft hij gekozen voor het eigen ondernemerschap.
Eelco is oprichter en eigenaar van OUTWISE die sinds 2018 is samengegaan met myHBM. Zijn on-the-edge attitude, inlevingsvermogen, aanstekelijk enthousiasme en humoristische manier van performen maken hem tot een veelgevraagde Performance Improver, Trainer, Personal Coach en Motivational/Public Speaker.

Eelco is

  • Certified Master Trainer of NLP,
  • Certified Master Coach,
  • Certified Instructor of Hypnotherapy,
  • Certified Master Trainer of Time Line Therapy™,
  • ACTor werkend met de HBM filosofie.

Hij heeft in 2009 het Certified Master Trainer of NLP Development Programme van David Shephard en Robert Smith afgerond. Eelco is de eerste Master Trainer of NLP namens de ABNLP in Nederland.

Zijn motto: "Ik doe alles wat in mijn vermogen ligt om mijn klant te helpen de volgende stap in zijn of haar ontwikkeling te laten zetten met respect voor het model van de wereld van mijn klant."

Eelco blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling om zijn kennis en kunde op een zo hoog en actueel mogelijk niveau te houden. Hij kiest er bewust voor om 'dicht bij de bron' zijn kennis te vergaren. Richard Bandler en John Grinder zijn de bedenkers van NLP. Zij hebben samengewerkt met de trainers door wie Eelco is opgeleid. 

Want: "Wie stopt met beter worden, houdt op goed te zijn" -
Confucius