16/02/2015

Muriel Dalmulder

JE KRIJGT WAT JE AAN KAN…..

JE KRIJGT WAT JE AAN KAN…..

En wat je nodig hebt om te groeien!

Ken je dat gevoel, je hebt een voor jou ‘life changing’ keuze gemaakt of staat op het punt deze te maken. En opeens wordt je op alle mogelijke manieren getest, of lijkt dat zo? Dat was het gevoel dat ik had, toen ik besloot om mijn hart te volgen. Vanuit liefde en passie Meer Waarde toevoegen aan mensen.  Van een leven vol (schijn)zekerheid, een vaste baan waarin ik jarenlang heb mogen bouwen aan merken, de overstap maken naar een leven als zelfstandig coach en trainer. Ik werd partner bij OUTWISE, volgde eindelijk echt mijn hart. Wat voelde dat goed en toch ook wel angstig.

Mijn grote houvast voor de sprong in het diepe was dat ik krijg wat ik aankan en nodig heb voor mijn groei. Dus wat het ook moge zijn, het is goed!

Vele uitdagingen kwamen er op mijn pad. Waar ik normaliter anderen zo goed mee kan helpen ging het nu over mezelf. Wat was ik goed in het mezelf belemmeren.

Hoe verkoop ik mezelf? Kan ik dat wel, durf ik dat wel? En wat een impact heeft deze beslissing op mijn relatie, ik heb immers een kind. Of was dat wat ik er zelf van maakte, die impact? Hoe ga ik om met de onzekerheid, zal ik toch maar weer voor een vaste baan gaan?

Uit eigen ervaring kan ik eindelijk echt zeggen; “Your universe will test you”, als je kiest voor een verandering in je leven. Het belangrijkste dat ik in deze periode heb geleerd en nog steeds leer, deel ik graag met je, in de hoop dat je het in je voordeel kunt gebruiken.

Als je weet wat je wilt en je ziet, hoort, voelt, merkt aan alles dat dit het is, hou vol, focus en zorg voor zelf reflectie. Zodra ik echt aan de oorzaakkant sta en de volle 100% verantwoordelijkheid neem voor mijn resultaat, heb ik de kracht heb om echt overal mee te dealen. Dan lukt het me om de verschillende kanten te belichten van dat waar ik last van had.  Door me bewust te zijn van het feit dat ik altijd een keuze heb. Door te kiezen wat ik ergens van maak, kan ik ook de mooie kanten zien, horen, voelen en ervaren. Zo ben ik bijvoorbeeld dankbaar voor de tijd die ik opeens had om mijn zoon te kunnen zien opgroeien, tijd te hebben voor mijn familie en mijzelf. Al dat moois wat ik in de tijd van mijn vaste baan vaak aan me voorbij liet gaan, daar mocht en kon ik nu echt van genieten.

Hoe fijn is het om ondanks alles wat er in of buiten jezelf gebeurt, te accepteren wat er op dat moment is. Door in het moment te leven, de dingen te laten zijn voor wat ze zijn, zonder ze groter te maken. Te weten dat nu, nu is en er morgen weer een nieuwe dag vol nieuwe kansen is.

Of het altijd leuk is of prettig voelt? Nee niet altijd. We leren nu eenmaal op 3 manieren;

  1. Door plezier te hebben, dan gaat het heel gemakkelijk want dan vinden we het leuk.
  2. Door weerstand, en voor mij is dat wat ik ‘buiten je comfortzone gaan noem’. Die plek waar de ‘magic’ echt plaatsvindt.
  3. Door pijn, de voor mij op het moment dat het gebeurt de minst plezierige en zo noodzakelijke is om te groeien. Groeien kan pijn doen en pijn is groei!

De overtuiging “je krijgt wat je aan kan en wat je nodig heb om te groeien” samen met de nodige zelfreflectie, helpt mij overal doorheen. En ik hoop dat die overtuiging ook jou kracht geeft, tijdens de ‘leermomenten’ in jouw leven.